Diverse benamingen suiker, suikerverslaving en hoe kom je daar vanaf
Wist je dat de voedingsindustrie meer dan 50! verschillende benamingen heeft voor suiker? Het is daarom geen wonder dat je het vaak niet door hebt dat je veel suiker binnen krijgt. Suiker zit in snoep en koek, maar ook in sauzen, soepen, kant-en-klaarmaaltijden, ontbijtkoek, cruesli en vruchtenyoghurt. Sinds ik er zelf alert op ben schrik ik af en toe als je ziet waar allemaal en hoeveel suiker in bepaalde producten zit. Koks in restaurants verwerken ook vaak veel suiker in gerechten. Niet alleen in de toetjes, maar ook in soepen, salades en groente- en vleesgerechten. Er zijn zelfs mensen die suiker bij de worteltjes doen en ga zo maar door. Heb jij pakjes eten in je koelkast of voorraadkast? Kijk dan eens naar de ingrediënten en zoek naar benamingen als suiker, maltodextrose, glucose, melasse, rietsuiker, palmsuiker enz. Natuurlijke suikers vind je onder meer in fruit. Deze suikers zijn gezonder dan geraffineerde suikers omdat ze in je lichaam minder snel verbranden en voor minder pieken in je stofwisseling zorgen, door de combinatie met andere gezonde voedingsstoffen en vezels. Je kunt dus gerust 1 of 2 hele stuks fruit per dag eten.
Maak jouw eigen website met JouwWeb