Diverse benamingen suiker, suikerverslaving en hoe kom je daar vanaf

Wist je dat de voedingsindustrie meer dan 50! verschillende benamingen heeft voor suiker? Het is daarom geen wonder dat je het vaak niet door hebt dat je veel suiker binnen krijgt. Suiker zit in snoep en koek, maar ook in sauzen, soepen, kant-en-klaarmaaltijden, ontbijtkoek, cruesli en vruchtenyoghurt. Sinds ik er zelf alert op ben schrik ik af en toe als je ziet waar allemaal en hoeveel suiker in bepaalde producten zit. Koks in restaurants verwerken ook vaak veel suiker in gerechten. Niet alleen in de toetjes, maar ook in soepen, salades en groente- en vleesgerechten. Er zijn zelfs mensen die suiker bij de worteltjes doen en ga zo maar door. Heb jij pakjes eten in je koelkast of voorraadkast? Kijk dan eens naar de ingrediënten en zoek naar benamingen als suiker, maltodextrose, glucose, melasse, rietsuiker, palmsuiker enz. Natuurlijke suikers vind je onder meer in fruit. Deze suikers zijn gezonder dan geraffineerde suikers omdat ze in je lichaam minder snel verbranden en voor minder pieken in je stofwisseling zorgen, door de combinatie met andere gezonde voedingsstoffen en vezels. Je kunt dus gerust 1 of 2 hele stuks fruit per dag eten.

Lees meer »

Zo verander je jouw healthy lifestyle met succes

Waarom wil je veranderen? Om te beginnen is het handig om jezelf de vraag te stellen waarom je verandering wilt aanbrengen in je voeding. Wat is je doel? Wil je kilo's kwijt of juist aankomen? Wil je fitter worden, lekkerder in je vel zitten, gezonder worden (medische redenen)? Door je doel helder te krijgen is het makkelijker om veranderingen ook daadwerkelijk door te voeren.

Lees meer »

Het verschil tussen zeggen en doen (actie)....

Iedereen kent het verschil tussen iets zeggen dat je het gaat doen of proberen en er daadwerkelijk voor gaan en actie ondernemen.  Met proberen bedoel je dat zolang het goed voelt en er niks tussenkomt het lukt om de actie uit te voeren. Wanneer de omstandigheden goed zijn, kan volgens jou de actie uitgevoerd worden. Je houdt er rekening mee dat het niet lukt. Die kans is vaak groter dan dat het wel lukt. Bijvoorbeeld: deze week start ik met hardlopen , maar stiekem weet je dat wanneer het slecht weer is of je moe bent, je toch niet zal gaan. Je gaat excuses verzinnen...

Lees meer »
Rating: 2.6666666666667 sterren
3 stemmen